Koreniny
Nákup kvalitných korenín je zásadný pre všetkých vášnivých kuchárov a milovníkov výnimočných chute. Keďže na trhu existuje široká škála korenín, je dôležité mať predstavu o tých najdôležitejších vlastnostiach, na ktoré by ste sa mali zamerať pri ich výbere. V tomto článku sa pozrieme na niektoré z týchto vlastností, ktoré vám pomôžu pri správnom rozhodovaní a nakupovaní korenín pre vaše kulinárske dobrodružstvá.
-
Kvalita:
Pri nákupe korenín je kľúčové mať na pamäti ich kvalitu. Vyberajte si iba koreniny najvyššej kvality, pretože iba tie vám poskytnú autentické chute a vône. Skúste sa informovať o pôvode a procese spracovania korenín od jednotlivých výrobcov a dodávateľov.
Fagara –Jedna z najstarších čínskych korenín. V Číne sa používa pri príprave svetoznámej Sečuánskej / sichuanskej chrumkavej kačice. Sečuánske korenie je všestranné a aromatické korenie, ktoré ...
Citrónová tráva - Lemon grass 200g, Citrónová tráva je základná Ázijská bylinka, ktorá sa používa na prípravu polievok. Nasekaná na malé kúsky sa hodí aj na smažené, grilované mäso, do šalátov...
Bylinná zmes pre králiky a drobné hlodavce obsahujúce bylinky z prostredia polí a záhrad, ktoré sú prirodzenou súčasťou jedálnička voľne žijúcich druhov.
Cesnakový prášok - TRS 100g. Cesnakový prášok je vhodnou alternatívou čerstvého cesnaku. Použite ½ čajovej lyžičky namiesto 2 priemerných strúčikov čerstvého cesnaku. Používa sa na dochucovanie ...
Korejská červená čili paprika je známa svojou intenzívnou pálivou chuťou a bohatou arómou. Táto mletá verzia ponúka ľahkú aplikáciu a príjemnú úpravu chuťových profilov rôznych jedál. Ideálna na ...
S práškom Wasabi Selected S&B stačí pridať vodu, aby ste získali príjemnú a horúcu pastu z wasabi, ktorú si môžete vychutnať na sushi a sashimi. Wasabi prášok sa môže použiť ako korenie pri ...
BIO Rasca mletá - Sonnentor, 60g Obsah: BIO Rasca mletá - Sonnentor 1x60g Charakteristika BIO Rasca mletá - Sonnentor: BIO Rasca mletá - tradičné korenie s horko-sladkou arómou, ktoré by nemalo ...
Kurkuma mletá v BIO kvalite. Kurkume sa vďaka žltej farbe často hovorí aj indický šafran, obsahuje veľmi vzácne éterické oleje vo forme kurkumínu, felandrénemu a sabinénu, ktoré jej dodávajú ...
BIO Chlebové korenie hrubo mleté je tradičnou zmesou korenia, ktorá obsahuje mletú rascu, fenikel a koriander. Ocení ho každý pekár či pekárka, ktorí radi pripravujú rôzne druhy pečiva. Skvele sa ...
POPIS Korenie Garam Masala je asi najznámejšie a najpoužívanejšie indické korenie a tvorí základ mnoho indických kari. Zloženie Garam masala sa ale môže líšiť podľa krajiny pôvodu. V našej ...
TRS Mild Madras Curry prášok je aromatická zmes koriandra, kurkumy, čili, horčice, rasce, korenia, senovky gréckej, cesnaku, soli a feniklu. Tento produkt je špeciálne dovezený z Madrasu a ...
POPIS Mletá škorica je charakteristická svojou svetlo hnedou farbou, drevitou sladkou vôňou a jemnou chuťou. Intenzívna a príjemná aróma škorice ocenia najmä tí, ktorí majú radi sladké dezerty ...
POPIS Koriander sa využíva v mnohých svetových kuchyniach, predovšetkým indickej a čínskej . Koriander sa dá pri varení využiť celý, od listov až po semienka celé a drvené. Semienka majú ...
Chrumkavá pražená cibuľa, ktorá nesmie chýbať v Thajskej, Vietnamskej kuchyni. Na výrobu 100 g praženej cibule sa použilo 220 g cibule. Vo Vietname sa používaju v Bún Chả, Bún Bò Nam Bộ.
POPIS Celé zelené lusky kardamonu v 50 g balení od výrobcu TRS sa používajú predovšetkým v indickej kuchyni do dezertov a kari . Majú jemnú chuť a kvetinovú vôňu. Používajú sa pri príprave ...
POPIS Kardamon celý je u nás známy tiež pod ľudovým názvom egyptské korenie . Už Gréci a Rimania ho používali ako korenie a liečivo. Na ďalekom východe sa kardamom pridáva do tradičných ...
Vedľa šafranu a vanilky je tretím najdrahším korením. Jeho dymové, kvetinovo sladká aróma hrá v indickej a arabskej kuchyni ako súčasť korenených zmesí nezastupiteľnú úlohu. Štipka kardamónu na ...
POPIS Škorica celá je korením, ktoré pochádza z kôry škoricovníka . Sušením sa kôra zavinie a dostane svoj typický vzhľad. Škorica je charakteristická svetlo hnedou farbou, drevitou sladkou ...
-
Čerstvosť:
Čerstvosť je ďalšou dôležitou vlastnosťou korenín. Skontrolujte dátumy spotreby a overte, či sa koreniny predávajú v dobre uzavretých obaloch, ktoré zabezpečujú uchovanie ich čerstvosti. Čerstvé korenie vám prinesie intenzívne chute a vône, čo je základom pre vytváranie jedinečných jedál. -
Prírodnosť:
Súčasný trend smeruje k preferovaniu prírodných produktov, a to vrátane korenín. Zamerajte sa na korenie bez umelých prísad, konzervačných látok alebo farbív. Prirodzené koreniny vám zaručia autentické chute a dodajú vašim jedlám zdravú a prírodnú pridanú hodnotu. -
Viacúčelovosť:
Pri nákupe korenín sa oplatí venovať pozornosť ich viacúčelovosti. Existujú koreniny, ktoré môžete využiť v rôznych receptoch, čím vám poskytnú širší záber pri varení. Skúste vybrať koreniny, ktoré sú vhodné pre viacero kuchynskych štýlov, aby ste mohli experimentovať s rôznymi chuťovými kombináciami. -
Čistota:
Pri nákupe korenín nezabudnite na ich čistotu. Dôkladne skontrolujte, či neobsahujú nečistoty, nežiaduce príchute alebo zvyšky. Prečítajte si etikety a overte, či koreniny prešli kvalitným spracovaním a sú bezpečné na konzumáciu. -
Uchovateľnosť:
Ak plánujete mať koreniny dlhšie skladované, zamerajte sa na tie, ktoré majú dobrú uchovateľnosť. Niektoré koreniny vyžadujú špeciálne podmienky skladovania, aby si uchovali svoju kvalitu čo najdlhšie. Skontrolujte odporúčané podmienky skladovania a zvážte, či sú vhodné pre vaše potreby. -
Dostupnosť:
Majte na pamäti aj dostupnosť korenín, ktoré si vyberiete. Skontrolujte, či sú dostupné vo vašej oblasti a či ich môžete získať z miestnych obchodov alebo prostredníctvom online predaja. Zabezpečí to, že budete mať vždy prístup k svojim obľúbeným koreninám.