Vyberte najpredávanejšie produkty kategórie sušené mäso ✅ Hľadajte podľa parametrov ✅ Najlacnejšie na NajNakup.sk ✅ Jerky, Gym beam, Jack link´s, Fine gusto, Vilgain a iné

AKO SI VYBRAŤ SUŠENÉ MäSOm

 

Sušené mäso je lahodným a ľahkým snackom, ktorý sa postupne dostáva do povedomia športovcov aj bežných ľudí. Je to kvalitná potravina, plná energie a bielkovín , ktorá je vhodná ku konzumácii kedykoľvek počas dňa. Ak zaradíte sušené mäso do svojho jedálnička a spojíte to s pohybom na čerstvom vzduchu, tak posilníte tiež svoj imunitný systém . V podstate, ponúka veľa výhod v malom produkte, pretože 25 g sušeného mäsa sa rovná asi 60 g surového mäsa.
 

Sušené mäso a jeho pozitíva:

  • má nízky obsah sacharidov a tukov
  • je bohaté na bielkoviny
čítať viac ...
Zoradiť podľa:
Druh zobrazenia: zoznam zoznam dlaždice dlaždice obrázky obrázky
top 1
-18%
100 g

TURKEY Natu ral Jerky sú vhodné ako ideálna rýchla desiata na cesty či výlety do prírody. Alebo len potrebujete dodať energiu pri náročnom dni v práci? Vyskúšajte vysoko kvalitné jemne zaúdené a ...

od 7.74
ponúkajú 3 obchody Kde kúpiť
top 2
-19%
90 g

Indiana Jerky Chicken Original 90 g Zabalené na cestu. Lahodná pochúťka z chudého kuracieho mäsa, zásobáreň bielkovín a zdravých kalórií – ideálna na dlhé prechádzky. Šéfova originálna receptúra ...

od 6.92
ponúka 6 obchodov Kde kúpiť
top 3
-21%
285 g

INDIANA Jerky Vánoční set 2024 od Indiana na GigaLekáreň.sk za 11.01 € skladem.

od 10.04
ponúkajú 3 obchody Kde kúpiť
top 4
100 g

Allnature Beef Jerky BBQ 100g Sušené hovädzie mäso s príchuťou BBQ, veľké balenie 100g. Hľadáte ideálnu rýchlu desiatu na cesty či výlety do prírody alebo len potrebujete dodať energiu pri ...

od 7.74
ponúkajú 4 obchody Kde kúpiť
top 5
25 g

Sušené plátky hovädzieho mäsa z vybraných drobnochovov Českej republiky.

top 6
-23%
88 % 5 recenzií
25 g

Indiana Jerky beef (hovädzie) Hot & Sweet 25 g Indiana Jerky beef (hovädzie) Hot & Sweet je pochúťka z hovädzieho sušeného mäsa. Skvelý snack, delikatesa pre labužníkov s obsahom chilli papriky ...

od 2.53
ponúkajú 3 obchody Kde kúpiť
top 7
-16%
100 % 2 recenzie
25 g

Sušené hovädzie mäso Beef Jerky je skvelý snack z kvalitného hovädzieho mäsa, ktorý vás po otvorení balíčka očarí podmanivou vôňou. Nezaostáva však ani lahodná chuť, vďaka ktorej si získa ...

top 8
-39%
100 % 2 recenzie
25 g

Indiana Jerky turkey (morčacie) Original 25 g Indiana morčacie Jerky je sušené mäso vyrobené podľa starých indiánskych receptúr najnovšími technológiami prispôsobené chuťovým bunkám Európanov.

od 2.53
ponúkajú 4 obchody Kde kúpiť
top 9
-20%
100 g

Allnature Beef Jerky TERIYAKI 100gSušené hovädzie mäso s príchuťou TERIYAKI, veľké balenie 100g.Hľadáte ideálnu rýchlu desiatu na cesty či výlety do prírody alebo len potrebujete dodať energiu ...

od 6.71
ponúkajú 4 obchody Kde kúpiť
top 10
-21%
90 g

Indiana Jerky Beef Original 90 g Pripravení na šťavnaté hovädzie mäso? Toto je obľúbené sušené mäso Paleface – Chiefov originálny recept s nezameniteľnou európskou pikantnou chuťou mäsa. Stačí ...

od 6.92
ponúka 5 obchodov Kde kúpiť
top 11
25 g

Hľadáte ideálnu rýchlu desať na cesty či výlety do prírody alebo len potrebujete dodať energiu pri náročnom dni v práci? Vyskúšajte naše vysoko kvalitné jemne zaúdené a nasolené sušené hovädzie ...

top 12
25 g

Hľadáte ideálnu rýchlu desiatku na cesty či výlety do prírody alebo len potrebujete dodať energiu pri náročnom dni v práci? Vyskúšajte naše vysoko kvalitné sušené hovädzie mäso s príchuťou ...

top 13
-28%
18 g

Snack zo sušeného bravčového mäsa s príchuťou Jalapeno.

od 1.21
ponúkajú 4 obchody Kde kúpiť
top 14
-28%
18 g

Snack zo sušeného bravčového mäsa.

od 1.21
ponúkajú 2 obchody Kde kúpiť
top 15
25 g

Allnature Vegan Teriyaki Jerky 25 g Sušené sójové kúsky s príchuťou teriyaki a obsahom 27,5 g bielkovín. Obsahujú takmer nulové množstvo tukov a sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, vďaka ktorým ...

top 16
-32%
od 7.90
ponúkajú 2 obchody Kde kúpiť
top 17
25 g

Marinované hovädzie mäso, údené a tepelne upravené, priostrené papričkou Jalapeño. 100 g Jerky je vyrobené zo 135 g surového hovädzieho mäsa.

od 3.09
ponúkajú 3 obchody Kde kúpiť
top 18
23 g

Prémiové, jemne údené sušené hovädzie mäso, vyrobené v Českej republike; Obsahuje vysoké percento proteínu, a je tak ideálnym zdrojom energie; Potrebnú dávku energie Vám IM JERKY dodajú v ...

od 2.80
ponúkajú 2 obchody Kde kúpiť
  • vyskytuje sa aj v bezlepkovej verzii, alebo len s nízkym obsahom lepku
  • dodáva potrebnú energiu aj pri fyzických činnostiach
  • dopriať si ho môžete kedykoľvek počas dňa
  • nemá náročné skladovanie
  • má vysokú trvanlivosť

   Sušené mäso GymBeam

Sušené mäso podľa druhu spracovania

Biltong

Biltong je veľmi rozšírený spôsob spracovania, pri ktorom sa sušené mäso suší niekoľko hodín . Najskôr sa suší v celku, následne je nakrájané, čo mu dodáva potrebnú jemnosť. Následne je ponorené do horúcej vody s octom, aby sa predišlo tvoreniu plesne. Biltong zvyčajne nájdete vo forme tyčiniek alebo plátkov . Hovädzie biltongy sú bohaté na aminokyseliny, ako leucín, izoleucín, valín.
 

Jerky

Správne pripravené Jerky spoznáte podľa toho, že je suché, pevné a trochu žuvacie. Väčšinou obsahuje soľ a koreniny . Takmer každé mäso môže byť spracované v forme Jerky, ale najpopulárnejšie je hovädzie, morčacie, jahňacie. Jerky sú plátky, nie viac ako 0,5 cm hrubé, 1-2 cm široké a 15-20 cm dlhé.
 

Pastirma

Pastirma je solené a sušené mäso z dospelých zvierat. Tento spôsob spracovania je náročný na čas a jeho príprava si vyžaduje aj niekoľko týždňov . Po celom procese sušenia je mäso pokryté 3-5 mm hrubou vrstvou, nazývanou cemen. Tá obsahuje cesnak, červenú pálivú papriku, horčicové semienka a vodu.
 

Sušené mäso podľa druhu mäsa

Hovädzie sušené mäso

Hovädzie sušené mäso je určite najpopulárnejším a najrozšírenejším druhom sušeného mäsa. V sušenej forme prináša koncentrovanú, a teda podstatne výraznejšiu chuť. Ponúka pestrú škálu ochutenia a príprav. Môžete si ho pripraviť aj doma, avšak je to náročnejšie na čas. Podľa typu spracovania rozlišujeme dva základné typy hovädzieho sušeného mäsa , a to jerky a biltong.
 

Kuracie sušené mäso

Kuracie sušené mäso je najčastejšie vyrábané z kuracích pŕs. Chuťovo je veľmi podobné morčaciemu mäsu a vyznačuje sa tým, že obsahuje množstvo bielkovín , avšak menej tukov ako bravčové alebo hovädzie sušené mäso.
 

Bravčové sušené mäso

Bravčové mäso nie je práve najvhodnejšie na prípravu, a preto je na trhu v ýber bravčového sušeného mäsa menší . Ponúka však oveľa lahodnejšiu chuť , ako hovädzie mäso. Pri výrobe sa najskôr zbavuje akéhokoľvek tuku, a až potom sa začína ďalej spracovávať.

Sušené mäso GymBeam  

Morčacie sušené mäso

Morčacie sušené mäso je veľmi obľúbené, najmä u ľudí, ktorí nekonzumujú červené mäso. Je to diétnejší a ľahšie stráviteľný variant sušeného mäsa.
 

Sušené mäso podľa typu sušenia

Mäso sušené slnkom

Sušenie slnkom je tradičná metóda sušenia. Ide o proces pôsobenia priameho slnečného žiarenia a prirodzenej cirkulácie vzduchu. Mäso môže byť ponorené v soľnom roztoku, ktorý slúži ako prevencia proti hmyzu a šíreniu baktérií.
 

Solárne sušenie

Solárne sušenie sa využíva najmä na komerčné účely. Na rozdiel od sušenia na priamom slnku, pri solárnom sušení ide o hromadenie solárnej energie a zohrievanie vzduchu pomocou solárnych kolektorov v špeciálnych miestnostiach na sušenie. Je to uzatvorený systém, takže aj sušenie je hygienickejšie a nedochádza pri ňom k negatívnym vplyvom z vonkajšieho prostredia.

Sušené mäso GymBeam

Sušené mäso podľa ochutenia

Na základe spôsobu prípravy a spracovania môžu výrobcovia sušeného mäsa docieliť rôznu príchuť , a tak vyhovieť každému zákazníkovi s rôznymi chuťami.
 

Ochutené mäso

Na výrobu ochuteného sušeného mäsa sa používajú rôzne typy marinád, do ktorých je mäso ponorené na niekoľko hodín. Až potom je vystavené sušeniu. Existuje mnoho príchutí, ako napríklad peri peri, a vybrať si môžete dokonca aj pikantné alebo menej pikantné mäso.
 

Naturálne mäso

Naturálne sušené mäso je najčastejšie obalené len v soli a čiernom korení. Vďaka tomu si môžete vychutnať intenzívnejšiu chuť mäsa.
 

Smoked alebo údené mäso

Smoked je vlastne údené mäso. Mäso je vystavené dymu zo zdroja, ktorým je zvyčajne drevo, a tento zdroj sa zohrieva. Tým sa zvyšuje množstvo dymu, čo podporí a zintenzívni chuť mäsa.


15. 12. 2017

autor článku  gymbeam.sk