Sladidlá
Sladidlá sú v dnešnej dobe neoddeliteľnou súčasťou našich kuchýň, a tak je dôležité zvoliť to správne, ktoré bude vyhovovať vašim špecifickým požiadavkám. V tomto článku sa zameriame na niektoré kľúčové vlastnosti, na ktoré by ste sa mali zamerať pri výbere sladidiel.
1. Zdravotné Benefity
čítať viac ...NATUSWEET STEVIA KRISTALLE+ 10:1 250 g Obsah: NATUSWEET STEVIA KRISTALLE+ 10:1 1x250 g Charakteristika NATUSWEET STEVIA KRISTALLE+ 10:1: Stolové sladidlo v prášku s obsahom erythritolu ...
Javorový sirup je tradičné kanadské sladidlo, príjemne sladké s karamelovou chuťou. Možno ho využiť ako polevu na palacinky, do čaju či kávy alebo s ním nahradiť cukor v koláčoch a pečive.
Sacharinové nekalorické sladidlo v tabletách, určené pre každého, kto znižuje príjem kalórií vo svojej strave. Je vhodné ku sladenie teplých aj studených nápojov, najmä však na konzerváciu ovocia ...
DiaChrom nízkokalorické sypké sladidlo 200g Obsah: DiaChrom nízkokalorické sypké sladidlo 200g Charakteristika DiaChrom nízkokalorické sypké sladidlo: DiaChrom sypký, stolové sladidlo na báze ...
Výživový doplnok s obsahom trojmocného chrómu, selénu a zinku, pivovarských kvasníc Saccharomyces cerevisiae: Chróm prispieva k správnej látkovej premene makronutrientov a k udržaniu normálnej ...
Rastlinné sladidlo Stévia je na rozdiel od cukru takmer nekalorická, neprispieva k tvorbe zubného kazu a je vhodná i pre diabetikov. Vo forme tabliet je Stevia v nápojoch ľahko rozpustná. 1 ...
Sladidlo Stevia Kristalle 1:1 je sladidlo na báze vysokokvalitných glykozidov steviolu a erythritolu. Vyznačuje sa nulovou kalorickou hodnotou, pričom neobsahuje žiaden cukor. Napriek tomu je ...
DiaChrom nízkokalorické sladidlo 600 tbl Obsah: DiaChrom nízkokalorické sladidlo 600tbl Charakteristika DiaChrom nízkokalorické sladidlo: DiaChrom je moderné stolové sladidlo na bázi aspartámu ...
NATUSWEET STEVIA KRISTALLE 1:1 400 g Obsah: NATUSWEET STEVIA KRISTALLE 1:1 1x400 g Charakteristika NATUSWEET STEVIA KRISTALLE 1:1: Stolové sladidlo v prášku s obsahom glykozidov steviolu. Vhodný ...
Stolové sladidlo v prášku s obsahom erythritolu a glykozidov steviolu. Vhodný na varenie, pečenie a zlepšenie chuti pokrmov. Sladivosť 10:1 (sladidlo je 10x sladšie ako cukor). 10 g granulátu ...
Rastlinné sladidlo classic je na rozdiel od cukru takmer nekalorické, neprispieva k tvorbe zubného kazu a je vhodné i pre diabetikov. Vo forme tablie... Rastlinné sladidlo classic je na rozdiel ...
Kandisin tekutý 125ml umělé sladidlo od Teekanne na GigaLekáreň.sk za 2 € skladem.
Čakankový sirup Originál obsahuje len 5% sacharidov, čo je 10-15x menej ako obsahuje agávový sirup alebo javorový sirup. Čakankový sirup je možné použiť nielen na sladenie teplých a studených ...
Kvalitné tekuté stolové sladidlo - Obsah glykozidov steviolu, extrakt rastlinného pôvodu - Nulový glykemický index, vhodné pre diabetikov - 97% čistý extrakt glykozidov steviolu
Sladučká chuť s nádychom karamelu zrodená v kvetoch kokosovej palmy. Skvelý pomocník v teplej aj studenej kuchyni, do nápojov aj pokrmov. Kokosový sirup je presne to pravé nie len pre milovníkov ...
Sladidlo Erythritol Light - Xucker v porciovanom balení 50x5g Obsah: Sladidlo Erythritol Light - Xucker v porciovanom balení 50x5g Charakteristika Sladidlo Erythritol Light - Xucker: Sladidlo ...
Hot chocolate - Xucker, 200gObsah: Hot chocolate - Xucker1x200gCharakteristika Hot chocolate - Xucker: Hot chocolate - lahodná horúca čokoláda bez pridaného cukru Hot chocolate je krémová horúca ...
Allnature Erytritol múčka je náhradné sladidlo s nulovou energetickou hodnotou. Už nemusíte počítať kalórie, aby si si mohol dopriať sladkú bodku po obede. Erytritol chutí podobne ako cukor, jeho ...
Prvou a najdôležitejšou vlastnosťou, ktorú by ste mali brať do úvahy pri výbere sladidla, sú jeho zdravotné benefity. Niektoré sladidlá môžu byť prínosné pre vaše zdravie, iné môžu mať potenciálne škodlivé účinky. Prirodzené sladidlá ako med, agávový sirup alebo stévia, majú často viac zdravotných benefitov ako umelé alternatívy. Napríklad stévia je sladidlo bez kalórií a je ideálna pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť alebo majú cukrovku.
2. Chuť
Ďalšou dôležitou vlastnosťou, ktorú by ste mali zvážiť, je chuť sladidla. Každé sladidlo má jedinečný profil chuti, a tak by ste mali vybrať také, ktoré najlepšie osladí vaše obľúbené jedlá a nápoje. Napríklad, ak máte radi intenzívnejšiu, robustnejšiu sladkosť, mohli by ste sa rozhodnúť pre javorový sirup. Ak hľadáte niečo s jemnejšou, neutrálnou chuťou, stévia alebo erytritol by vám mohli vyhovovať.
3. Konzistencia
Konzistencia je ďalším faktorom, ktorý by ste mali zohľadniť. Niektoré sladidlá sú kvapalné, iné sú pevné. To môže ovplyvniť to, ako sa sladidlo rozpustí alebo zmieša s inými surovinami. Ak napríklad pečiete, môže byť dôležité vybrať sladidlo, ktoré sa dobre integruje do vášho receptu a nepoškodí konzistenciu výsledku.
4. Glykemický index
Glykemický index je miera, akou konkrétne potraviny zvyšujú hladinu cukru v krvi. Sladidlá s nízkym glykemickým indexom sú najlepšie pre ľudí s diabetom alebo pre tých, ktorí sa snažia udržať stabilnú hladinu cukru v krvi. Med, napríklad, má relatívne vysoký glykemický index, zatiaľ čo stévia a erytritol majú index nízky.
5. Trvanlivosť a skladovacie podmienky
Pri nákupe sladidla je tiež dôležité zvážiť jeho trvanlivosť a skladovacie podmienky. Niektoré sladidlá, ako napríklad med, môžu vydržať roky bez toho, aby sa znehodnotili, zatiaľ čo iné, ako napríklad čerstvé ovocné šťavy, vyžadujú chladenie a majú kratšiu trvanlivosť.
6. Pôvod a spracovanie
Ďalšou vecou, na ktorú by ste mali dbať, je pôvod a spracovanie sladidla. Niektoré sladidlá, ako je biely cukor, sú silne spracované, zatiaľ čo iné, ako je med alebo surová trstinová melasa, sú minimálne spracované. Zamerajte sa tiež na pôvod odkiaľ sladidlo pochádza pretože a ten vám môže pomôcť pri rozhodovaní ktoré sladidlo si vybrať.