Knihy EXPOL PEDAGOGIKA
Aktualizovaný obsah s najnovšími poznatkami z oblastí biológie človeka a evolúcie - Zahrnutie témy zdravého životného štýlu pre formovanie správnych návykov
Pracovný zošit plný cvičení a úloh zameraných na tréning zručností, ktoré tvoria predpoklady pre schopnosť kriticky myslieť, najmä čítanie s porozumením a vyhodnocovanie dôležitých myšlienok, ...
Učebnica obsahuje 2 tematické celky – Mechanika a Strojárska technológia. Obsahuje informácie o technológii výroby materiálov používaných v strojárstve, o polovýrobkoch a meradlách. Druhá časť je ...
Učebnica obsahovo nadväzuje na predchádzajúce učebnice strojníctva. V tematickom celku Strojárska technológia nájdu žiaci informácie o výrobe ozubených kolies, špeciálnych spôsoboch obrábania a ...
Učebnica je prepracovaná podľa Inovovaného Štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje tematické celky Vnútorná stavba stavovcov a Človek a jeho telo. V tematickom celku Vnútorná stavba stavovcov ...
Učebnica prostredníctvom riešených a neriešených úloh poskytuje základy chemických výpočtov. Jednotlivé kapitoly obsahujú základné pojmy a vzťahy, na ktoré nadväzujú riešené príklady s postupmi ...
Učebnica Ekonomika pre 1. ročník vysvetľuje základné ekonomické pojmy, fungovanie národného a trhovému hospodárstva, prináša informácie o podniku a jeho činnosti, podnikateľskej činnosti a ...
Učebnica poskytuje poznatky o postavení mikroorganizmov v prírode, o ich taxonomickom rozdelení, genetike, morfológii a cytológii, o spôsobe rozmnožovania, o vzťahoch mikroorganizmov k ...
Piaté, upravené vydanie učebnice obsahuje základné aktuálne informácie o nových technických normách, právnych i bezpečnostných predpisoch a zásadách poskytovania prvej pomoci pri úrazoch ...
Učebnica Strojníctvo 2 obsahuje 2 tematické celky – Mechanika a Strojárska technológia. Obsahuje informácie o základných strojových súčiastkach, spojoch, ktoré vytvárajú, o potrubí a jeho ...
Učebnica Suroviny 1 cukrár obsahuje informácie o pôvode cukrárskych surovín, o ich zložení a význame pre ľudský organizmus z hľadiska energetickej a biologickej hodnoty. Posúdenie akosti ...
Učebnica Suroviny 2 cukrár oboznamuje budúcich cukrárov s vlastnosťami, zložením, výrobou, skladovaním a použitím surovín v cukrárskej výrobe. V jednotlivých kapitolách sú rozpracované tieto ...
Učebnica Technológia 1 kuchár poskytuje základné a správne zásady pri predbežnej úprave surovín, tepelných úprav potravín a príprave jedál, ako sú polievky, prílohy a doplnky k jedlám, omáčky. V ...
Učebnica svojím obsahom nadväzuje na jej prvú časť . Vysvetľuje princíp vzniku a šírenia elektromagnetických vĺn, venuje sa telekomunikačnej sieti, integrovaným službám digitálnej siete a ...
Učebnica Telekomunikačná technika pre študentov štvrtého ročníka študijného odboru elektrotechnika z vydavateľstva Expol Pedagogika. Učebnica sa začína pohľadom na elektronické spojovacie ...
Učebnica nadväzuje svojim obsahom na učivo 5. ročníka tematickým celkom Život s človekom a v ľudských sídlach s poznávaním vonkajších znakov organizmov. Ostatné tematické celky sú obsahovo ...
Pracovné zošity z fyziky spolu s učebnicami prispievajú k postupnému získavanie kľúčových kompetencií žiakov, s dôrazom na rozvoj kompetencií v prírodovednej oblasti. Prostredníctvom rôznych ...
Učebnica sprostredkuje žiakom nové poznatky z vlastivedy skúmaním, objavovaním okolia, ale aj objavovaním v širších súvislostiach. Učebnicu tvoria štyri celky – prvý z nich sa venuje vzniku a ...