Táto kniha otvára nové perspektívy na dejiny gastronómie na Slovensku, prepojené s historickými faktami o Slovanoch, Uhorsku a stredovekom objavovaní sveta. Čitateľ je vyzvaný, aby preskúmal doteraz známu históriu a objavil netradičné pohľady na vznik obľúbených receptov, gastronomických tradícií a vedľajší produkt starých civilizácií. Autor knihy položil otázky o pôvode niektorých pokrmov na Slovensku, a tiež vznik zavádzajúcich viery, napríklad že kukuricu do Európy priniesli španielski moreplavci. Je dokonca nastolená debata o skutočnom pôvode maďarskej klobásy, ktorá je možno slovenským vynálezom. Kniha je predstavená ako prvá v slovenčine, ktorá sa zaoberá aristológiou - vedou o strave a gastronómii, a je doplnená bohatými farebnými ilustráciami, ktoré obohatia čitateľský zážitok.
Prednosti produktu:
- Ponúka alternatívny pohľad na známu históriu a gastronómiu.
- Vzbudzuje národné sebavedomie a hrdosť na slovenskú kuchyňu.
- Obsahuje bohaté farebné ilustrácie k danej téme.
- Rozširuje vedomosti o domácich a aj zahraničných pokrmoch.
- Poskytuje zaujímavé informácie o pôvode obľúbených jedál.
- Stimuluje zvedavosť a podporuje hľadanie vlastných odpovedí.
- Je písaná prístupným a zrozumiteľným jazykom.
- Obsahuje 280 strán, čo je dostatočný priestor na podrobnú analýzu témy.
- Je to unikátna literatúra pre milovníkov histórie a jedla na Slovensku.
Jazyk produktu: Slovenský
Počet strán: 280 strán
Všeobecné parametre
- Výrobca Eko-konzult
- knihy eko-konzult
- Part number 9894517
- Ean 9788080792770
- Náučná a odborná
- Vojenská technika, military
- Sociológia, politika
- Kuchárske knihy
- Dejiny sveta
- Uvedenie na trh 2018
Ostatné
- Jazyk Slovenský
- Počet strán 280 strán
-
Kódy predajcov
9788080792770