Ikar Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská

Ikar Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská
2x
Ikar Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská
  • Ikar Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská
  • Ikar Rok v slovenskej ľudovej kuchyni - Katarína Nádaská
it it

Autentický pohľad na slovenskú kuchyňu od odborníčky - Historický kontext vývoja stolovania na Slovensku - Zoznámenie s jedinečnými jedlami a nápojmi z rôznych regiónov Slovenska


Kniha "Ako chutí Slovensko na tanieri" je unikátny kulinársky sprievodca slovenskou tradičnou kuchyňou. Etnologička Katarína Nádaská spoločne so spoluautorkami Anetou Orosiovou a Janicou Lacovou prinášajú zasvätený pohľad na bohatstvo a pestrosť jedál a nápojov typických pre rôzne regióny Slovenska. Kniha ponúka hlboký vhľad do histórie stolovania, surovín a kulinárskych techník, ktoré formovali slovenské gastronomické dedičstvo. Prvá časť publikácie sa venuje vývoju stolovania a prípravy pokrmov v slovenskej domácnosti počas minulých storočí. Druhá časť predstavuje charakteristické jedlá a nápoje z jednotlivých regiónov Slovenska. Tretia časť, ktorá je najobsiahlejšia, ponúka bohatú kolekciu receptov zo všetkých kútov Slovenska, prispôsobených súčasným kuchynským štandardom. Recepty sú rozdelené podľa ročných období a pridána je aj zdravšia alternatíva k niektorým z nich. Knihu charakterizuje jasné usporiadanie a praktické informácie, ktoré sú podané na 232 stranách v slovenskom jazyku, uľahčujúce orientáciu v bohatstve slovenských kulinárskych tradícií.

Prednosti produktu

  • Autentický pohľad: Predstavenie slovenskej kuchyne etnologičkou a odborníčkou na ľudové tradície.
  • Historický kontext: Pojednávanie o histórii a vývoji stolovania na Slovensku.
  • Regionálna pestrosť: Zoznámenie sa s jedinečnými jedlami a nápojmi charakteristickými pre rôzne regióny Slovenska.
  • Uplatniteľné recepty: Praktické recepty zozbierané z celého Slovenska, vhodné aj pre moderné varenie.
  • Sezónnosť: Recepty usporiadané podľa ročných období, s ohľadom na dostupnosť surovín.
  • Zdravé alternatívy: Doplnenie tradičných receptov o ich zdravšie verzie.
  • Bohatá obsahová štruktúra: Knihu tvoria tri dobre štrukturované časti, poskytujúce ucelený prehľad od teórie po prax.
  • Slovenská produkcia: Text je kompletný v slovenskom jazyku, čo podporuje domácu kultúru a jazyk.
  • Vhodná ako darček: Ideálna kniha pre tých, ktorí milujú slovenskú kultúru a kulinárstvo alebo si chcú rozšíriť svoje vedomosti a repertoár receptov.

Všeobecné parametre

Ostatné

  • Jazyk Slovenský
  • Počet strán 232 strán
  • Kódy predajcov 9788081426209
93%

3 recenzie produktu

93% pomer ceny a kvality
recenzia
Katka 27.10.2022

Celkové hodnotenie: 100 %

recenzia
Od tejto autorky zatiaľ žiadna kniha nesklamala. Množstvo zaujímavých informácií. Pútavo podané. pomer ceny a kvality
negativa
Recepty sú použiteľné aj dnes, z dostupných surovín.

recenzia
Renáta 17.09.2022

Celkové hodnotenie: 80 %

recenzia
Zaujímavé čítanie o potravinách pomer ceny a kvality
negativa
V knihe mohlo byť viac receptov zo západného Slovenska

Zaujímavá kniha , chystám sa vyskúšať viacero receptov

recenzia
Sylvia 16.12.2022

Celkové hodnotenie: 100 %

recenzia
darček pomer ceny a kvality

naposledy hodnotené produkty v tejto kategórii (10)