EXPOL PEDAGOGIKA
Učebnica Cestné vozidlá I poskytuje základné informácie o konštrukčnom riešení cestných vozidiel celkovo, ale aj jednotlivých skupín a podskupín. Učebnica sa zameriava na karosérie, ...
Učebnica obsahovo nadväzuje na predchádzajúce učebnice strojníctva. V tematickom celku Strojárska technológia nájdu žiaci informácie o výrobe ozubených kolies, špeciálnych spôsoboch obrábania a ...
Učebnice pre 2. ročník svojim obsahom nadväzujú na učebnicu technológie pre 1. ročník, pričom je pozornosť venovaná technologickej príprave, spracovaniu a výrobkom z perníkových ciest a ...
Učebnica technológie poskytuje informácie o mikroorganizmoch v pekárskej výrobe, výrobe chlebových kvasov a cesta, technológii výroby pšenično-ražného chleba. Jednotlivé operácie sú opísané tak, ...
Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného ...
Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny a pštrosov. Žiaci získajú odborné vedomosti o spracovaní jednotlivých druhov mäsových výrobkov a konzerv, naučia ...
Učebnica sa venuje deleniu (rozrábaniu) mäsa a jeho triedeniu na výsek a na výrobu. V ďalších kapitolách učebnice sa žiaci naučia o význame chladenia a mrazenia mäsa, procese zrenia mäsa, o jeho ...
Učebnica Technológia pre študentov tretieho ročníka učebného odboru cukrár z vydavateľstva Expol Pedagogika.Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, ...
"Učebnica Technológie 1 pekár je rozdelená na dve časti. V jej prvej časti sa nachádza história pekárskej výroby, prehľad sortimentu pekárskych výrobkov, zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti ...
V učebnici Analytická chémia pre 2. ročník študijného odboru potravinárska výroba (3. časť) sú zaradené najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód. ...
Učebnica Mikrobiológia 2 je pokračovaním učebnice Mikrobiológia 1.Učebnica obsahuje učivo o genetike mikroorganizmov, metabolizme, využití mikroorganizmov v priemysle, hľadaní pôvodcov humánnych ...
Pracovná učebnica Prírodoveda pre 3. ročník základnej školy je koncipovaná v súlade s cieľmi a vzdelávacím štandardom vzdelávacej oblasti Človek a príroda s dôrazom na rozvoj prírodovednej ...
Texty sú prepojené s učivom a témami predmetov vlastiveda a prírodoveda: prehlbujú záujem o dianie okolo nás, podporujú vzájomnú komunikáciu, radosť zo spoznávania, pomáhajú pri aplikácii ...
Súčasťou základného učiva sú návody na pozorovanie a skúmanie vlastností látok, ktoré vedú žiaka k vytváraniu vlastných záznamov z pozorovaní a skúmaní, zároveň však poskytuje vysvetlenie nových ...
Prostredníctvom množstva ilustrácií a fotografií sprístupňuje učebnica žiakom poznatky o neživej prírode, evolúcii, o životnom prostredí a ochrane prírody. Jednotlivé témy sú spracované s ...
Učebnica nadväzuje na vedomosti, ktoré žiaci študijných odborov operátor stavebnej výroby a mechanik stavebnoinštalačných zariadení získali v prvom ročníku. Na primeranej úrovni poskytuje žiakom ...
Učebnica poskytuje prehľadné informácie o jednotlivých druhoch surovín využívaných v pekárskej výrobe, vrátane ich skladovania a využitia. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce ...